11-04-13

Politie Nederland: R.I.P Rishi Chandrikasing

Nederland.politie.rishi-chandrikasing-telegraaf.png

De 17-jarige Rishi Chandrikasing werd op 24 november 2012 op koelbloedige wijze doodgeschoten door een agent op station Hollands Spoor in Den Haag. Hij had geen wapen bij zich en dat blijkt uit onderzoek van de Rijksrecherche.

Opmerkelijk is dat Rishi in zijn nek werd geraakt. Er was een steekpartij in de Grote Marktstraat geweest maar daar had deze jongen niks mee te maken.

De agent zou zijn jas hebben willen openritsen om te zien dat hij niks bij zich had.

De Telegraaf:

“Wat de jongen wel op straat deed, is een groot raadsel. Volgens getuigen was hij alleen op het perron. „Hij sprak iemand van de NS aan en vroeg de weg. Hij zag er keurig en verzorgd uit, een leuke jongen. Daarnaast was hij heel beleefd tegen de medewerkster. Ik heb niets raars gezien. Hij stak een sigaret op en toen de medewerkster tegen hem zei dat hij elders moest roken ging hij naar het rookgedeelte. Hij vertelde wel dat hij dat niet wist, omdat hij net had vastgezeten”, vertelt een reiziger.

Minuten later rennen drie politiemannen, waarvan een in burger, met getrokken pistolen het perron op. Even daarvoor had de politie een melding binnengekregen dat een getuige had gezien hoe de jongen een andere man met een vuurwapen had bedreigd. Op de bevelen van de agenten luisterde de jonge Hagenaar niet. In plaats van zijn handen in de lucht te steken greep hij naar zijn broeksband. Een van de agenten lost een schot en raakt de jongen dodelijk in zijn nek. “