07-05-12

Kinderen spelen in zandbak met kankerverwekkende stoffen

Minister.Donner.kankerverwekkende.stoffen.jpg

De zandbak waarin de kinderen spelen is omgeven met geïmpregneerde houten palen. Deze palen blijken geïmpregneerd te zijn met het bestrijdingsmiddel Celfix OX van Swaay Hout Schijndel met als toelatingsnummer: 11381 N.

Een liter van dit bestrijdingsmiddel weegt zo’n 1700 gram en bevat: - 591 g/l chroomtrioxide en - 238 g/l koperoxide en tenslotte - ± 800 g/l andere onbekende zeer giftige, giftige, bijtende of schadelijke stoffen.

Een kuub van dit geïmpregneerde hout bevat ten minste 8 kilogram bestrijdingsmiddel Celfix OX, hetgeen afhankelijk van het soort hout kan oplopen tot 25 kilogram per kuub.

Niet alleen de zandbak is omgeven met geïmpregneerde houten palen. Ook het overige gedeelte van het schoolterrein waarbinnen de kinderen vertoeven staat vol met geïmpregneerde palen die zijn behandeld met het bestrijdingsmiddel Celfix OX,

Chroomtrioxide (en hun zouten daarvan) zijn de meest kwalijke kankerverwekkende verbindingen die wij kennen. Er zijn 4- klassen aan kankerverwekkende stoffen.
Chroomtrioxide valt in de zwaarste klasse, de klasse 1 van kankerverwekkende stoffen.

-------

Zaak gif(speel)hout: Beslissing gebaseerd op tot nu toe niet te vinden documenten

Minister Donner besliste dat het hout met carcinoge (kankerverwekkende) eigenschappen op het schoolplein van basisschool EBS Online te Eindhoven kon blijven staan omdat documenten van het RIVM en het LCMM zouden aantonen dat dit veilig zou zijn (zie editie 2010-05-19). Maar die documenten zijn nergens te vinden. Zelfs minister Donner die zijn beslissing nam op basis van deze onvindbare documenten, heeft ze niet... 

Henk Niggebrugge

Document: De beslissing was gebaseerd op documenten waaruit zou blijken dat het hout veilig is. Maar niemand heeft die documenten... Zelfs minister Donner die zijn beslissing nam op basis van deze documenten heeft ze niet.

http://www.hetechtenieuws.org/2010-08-27.php

Gisteren doken er problemen op met de publicaties op de blog 'Spiegel van de Nederlandse politiek'.  Dat heeft vermoedelijk te maken met de recente artikels. Gelieve de berichten mede te verspreiden.

12:31 Gepost door JaapjeJaap in Actualiteit, Kanker, kinderen, Minister Donner | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |