03-04-13

Moordzaak Michelle Mooij

Nederland.Michelle Mooij.JPG

2 apr 2013

Moordzaak Michelle Mooij heropend

Het gerechtshof van Amsterdam acht het heel goed mogelijk dat de 24-jarige modeontwerpster en fotografe Michelle Mooij uit Alkmaar niet door zelfmoord stierf maar werd vermoord. Ruim drie jaar na de mysterieuze dood van Michelle is haar gewelddadige vriend I.A. daarom alsnog in de verdachtenbank beland. Het hof besloot afgelopen vrijdag dat het vooronderzoek moet worden heropend.

De ongebruikelijke rechterlijke beslissing maakte afgelopen weekeinde veel emoties los bij de ouders Martin en Alice Mooij. Zij spraken na de vondst van het overleden lichaam van hun dochter op 17 januari 2010 direct hun twijfels uit over de doodsoorzaak en uitten felle kritiek op politie en OM. Omdat de mooie brunette levenloos hangend aan een koord, bevestigd aan een lampenhaakje in de woonkamer was aangetroffen, deed de Alkmaarse recherche de zaak pijlsnel af als zelfmoord.

De Telegraaf

===

 

Nederland.michelle_mooij.jpg

11 jan 2011

Vragen in Kamer over dood Michelle Mooij

ALKMAAR - VVD-Kamerlid Hennis-Plasschaert wil van staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Teeven opheldering over het onderzoek van politie en justitie naar het overlijden van Michelle Mooij. Het 24-jarige modetalent, fotografe en voormalig topturnster werd op 17 januari 2010 dood aangetroffen in haar flat in Alkmaar, hangend aan een plafondhaakje...

VVD-Kamerlid Hennis-Plasschaert wil van staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Teeven opheldering over het onderzoek van politie en justitie naar het overlijden van de vrouw. Michelle Mooij werd op 17 januari 2010 dood aangetroffen in haar flat in Alkmaar, hangend aan een plafondhaakje. De recherche heeft geen misdrijf kunnen ontdekken, maar voor haar ouders staat vast dat ze is vermoord door haar gewelddadige vriend I. (27), die de hele nacht en ochtend bij haar was en van niets zegt te weten.

Verkrachting 

Deze I. had een gevangenisstraf uitgezeten wegens het verkrachten en mishandelen van Michelle en onttrok zich daarna aan het opgelegde psychiatrisch toezicht, waardoor hij die nacht bij haar kon zijn.

Hoogleraar strafrecht Geert-Jan Knoops zei eerder dat Nederland, conform Europese rechtspraak, de verplichting heeft om een meer en zeer diepgaand onderzoek in te stellen naar het overlijden van Michelle. Daarnaast stelt Knoops dat de staat wettelijk aansprakelijk kan worden gesteld voor het blootstellen van Michelle aan een gevaarlijk en bovendien onuitbehandeld persoon. Hennis-Plasschaert wil weten of het politieonderzoek indertijd is ingestoken als 'zelfdoding onder verdachte omstandigheden' en waarom de toedracht nooit aan het licht is gekomen.

Alice Mooij, de moeder van Michelle, zegt dat geen enkele instantie haar nog op de hoogte houdt over de voortgang van het onderzoek. "Van politie, justitie of het Nederlands Forensisch Instituut horen we helemaal niets meer."

http://www.telegraaf.nl/binnenland/20241088/__Vragen_over_dood_Michelle__24___.html

===

2 apr 2013

Zaak Michelle Mooij heropend

Het zou heel goed mogelijk kunnen zijn dat de Alkmaarse Michelle Mooij drie jaar geleden niet door zelfmoord om het leven is gekomen, maar dat ze is vermoord. Daarom heeft het gerechtshof vrijdag besloten dat de zaak heropend moet worden. Volgens De Telegraaf heeft haar toenmalige vriend een verdachte rol in deze zaak.

De 24 -jarige Alkmaarse werd in 2010 levenloos aangetroffen in de woonkamer van haar woning in Alkmaar. Ze hing aan een koord, die bevestigd was aan een lampenhaakje. Haar ouders hebben meteen na de vondst van hun dochter hun twijfels uitgesproken over de doodsoorzaak van Michelle Mooij, schrijft De Telegraaf dinsdag.

In de woonkamer zou nauwelijks technisch onderzoek zijn verricht door de recherche en getuigen werden amper gehoord. Volgens De Telegraaf zou de politie ook volledig voorbij zijn gegaan aan het gewelddadige verleden van haar vriend. De 29-jarige man zou haar meermalen hebben bedreigd, mishandeld en verkracht. Er zouden zes processen verbaal zijn waarin Michelle aangaf dat ze bang was en vreesde voor haar leven, aldus De Telegraaf.

Een aantal noodkreten van haar worden dinsdag weergegeven in de papieren krant: 'Ik ontmoet hem nog omdat ik bang ben dat hij mij vermoordt als ik alle contact verbreek.' (...) 'Ik durf hem ook niet buiten te houden. Dan ben ik bang dat hij iets ergs doet. Dat hij mij iets aandoet. Dat hij mij neersteekt of neerschiet.' (...) 'Als hij zo weer vrijkomt, dan ben ik bang dat hij mij dan wel vermoordt. Daar ben ik echt bang voor.' 

http://www.crimesite.nl/nieuws/moord/26025-zaak-michelle-mooij-heropend.html

16:32 Gepost door JaapjeJaap in Actualiteit, Michelle Mooij, Nederland | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.