26-04-12

NOS suggereert dat Micha Kat een 'terrorist' is...

micha-kat.jpgPersmededeling van de officiële pers die zich meestal beperkt tot het uitsteken van een beschuldigende vinger en Micha Kat zelfs afschildert als een terrorist die ondermeer 'valse bommeldingen ZOU hebben gedaan'.

---

'Publicist Micha Kat opgepakt'

25 apr 2012

Publicist en actievoerder Micha Kat is de afgelopen avond op Schiphol aangehouden door de marechaussee. De politie was al enige tijd op zoek naar hem in verband met verschillende aangiftes van bedreigingen. Kat zou hebben aangezet tot geweld tegen leden van het Koninklijk Huis en valse bommeldingen hebben gedaan.

Kat werkte jarenlang als freelancejournalist voor NRC Handelsblad. Na een conflict beschuldigde hij de krant in een boek en op internet van onrechtmatigheden. Later kreeg Kat het aan de stok met De Telegraaf. Hij gaf zich ten onrechte uit als medewerker van de krant, oordeelde de rechter.

Kat publiceert tegenwoordig vooral op internet. Op zijn website, Klokkenluideronline, neemt hij vooral het koningshuis en de hoogste ambtenaar van het ministerie van Veiligheid en Justitie op de korrel. De laatste wordt door Kat beschuldigd van seksueel misbruik van kinderen.

Doodsbedreiging

Vorig jaar werd Kat veroordeeld tot 120 uur dienstverlening, waarvan de helft voorwaardelijk, wegens doodsbedreiging van Telegraaf-verslaggever Bart Mos. De journalistenbond NVJ schrapte naar aanleiding van deze bedreiging Kat als lid.

De rechtbank in Den Haag veroordeelde Kat dit jaar tot twee maanden voorwaardelijke celstraf en een geldboete voor het bekladden van de woning van de topambtenaar van Justitie. Kat was bij het proces niet aanwezig. Hij woont tegenwoordig in Laos.

http://nos.nl/artikel/366132-publicist-micha-kat-opgepakt.html

-------------------------------

 

MICHA KAT IN POLITIECEL DELFT: UPDATE

OPROEP: Het is al vaker gevraagd, maar nu de nood nog hoger is, vragen we het nogmaals: stort geld op onze rekening via nr. 51.74.51.468 of via Pay Pal (via de rode “Steun Ons” knop). Micha heeft geld nodig voor eten, beltegoed, etc. Ook dienen de maandelijkse lasten voor de website te worden voldaan (rond de 300 euro per maand). Elke euro is welkom. Alvast bedankt broeders en zusters!

Micha Kat zal vrijdag voorgeleid worden in Den Haag.  Daar zullen hem 5 zaken ten lasten gelegd worden, waarbij de politie niet precies weet om welke zaken het gaat. EDIT: Tijdelijk de vermeende ten laste legging verwijderd ivm voorleiding van vrijdag 27 april.

Met Micha gaat het naar alle omstandigheden goed, hij had het alleen erg koud. Hij heeft inmiddels een tas met kleding gekregen met sokken en trui en een lange broek. Hij mag nog geen contact hebben met zijn partner of wie dan ook, alleen zijn advocaat mag hij spreken.  Zijn naasten hebben met de advocaat afgesproken afhankelijk van de uitspraak van de rechter ( de voortzetting, inbewaring of vrijlating) een verdere koers te bepalen en tot die tijd houden zij zich het hoofd koel.

http://www.klokkenluideronline.nl/

Foto: Micha Kat

Commentaren

Volgens AT5 Nieuws werd Micha Kat opgepakt omdat 'na controle bleek dat hij nog werd gezocht door Justitie in verband met verschillende aangiftes van bedreigingen'....

------

25 april 2012

Journalist Micha Kat opgepakt op Schiphol

De Koninklijke Marechaussee heeft gisteren een 49-jarige Nederlander aangehouden, die gezocht werd door Justitie op verdenking van bedreiging en misdrijven tegen de openbare orde.

Volgens de NOS gaat het om publicist en schrijver Micha Kat. Hij reisde vanuit Thailand naar Nederland toen hij door grensbewakers van de Marechaussee werd gecontroleerd. Na controle bleek dat hij nog werd gezocht door Justitie in verband met verschillende aangiftes van bedreigingen.

Kat is overgedragen aan de politie voor verder onderzoek.

http://www.at5.nl/artikelen/80011/schrijver-micha-kat-opgepakt-op-schiphol

Gepost door: Morkhoven | 26-04-12

Voor Boublog is de lijst van beschuldigingen van de NOS die een open oorlog uitvecht met Micha Kat, blijkbaar onvoldoende. Boublog schrijft dat de als 'integer bekend staande schandaaljournalist Micha Kat ten nauwste betrokken blijkt te zijn bij de moord op prins Johan Friso'. Dat zegt zij vernomen te hebben 'van een zeer betrouwbare getuige (nota bene een ex-advocate!)'.

We wisten niet dat advocaten (en ex-advocaten) 'betrouwbare getuigen' zijn.

Verder schrijft Boublog: 'Kat, die tegenwoordig verblijft in het zuid-oost Aziatische pedo-paradijs Laos, zou eveneens sterk betrokken kunnen zijn bij de perverse pedo-kliek die in Naam van Oranje ons ministerie van Justitie heeft bezet. Achter de schermen heb ik uiteraard geïnformeerd naar het waarheidsgehalte van deze ultieme complot-theorie. Vijf getuigen bleken daarop bereid om een belastende verklaring af te leggen op video. Dit is het ultieme bewijs!'.

Indien we dus vijf mensen bereid vinden om een belastende verklaring af te leggen, dan geldt dat als een 'ultiem bewijs' van iemands schuld...

Gepost door: Morkhoven | 26-04-12

Morkhoven, het laatste commentaar van Boublog schijnt ironisch bedoeld te zijn. Boublog heeft namelijk bezoek gehad van de criminele familie gebroeders Korlaar en is uit angst als een blad aan een boom omgedraaid in haar mening over deze misdadigers. Micha heeft deze Boudine daarover aangevallen. De waarheid deed pijn dus doet Bou er tegenwoordig alles aan om Micha zwart te maken. Ze verbied zelfs lezers iets te schrijven over de arrestaie van Kat. Zo zie je maar, je verraders kunnen zich voordoen als je beste vrienden.

Gepost door: Berend | 05-05-12

De commentaren zijn gesloten.