29-12-10

Verslavingsdeskundige Keith Bakker

KeithBakker.VermoedenOnschuld.jpgHet lijkt wel op een pietlullige Nederlandse uitgave van de Assange-zaak.

Nadat twee jonge vrouwen de Amsterdamse verslavingsdeskundige Keith Bakker van 'seksueel misbruik' beschuldigden en een derde jonge vrouw liet weten dat ze om 'emotionele overwegingen' (?) géén aangifte zou doen, wist de Amsterdamse zender AT5 te melden dat Bakker 'zich nu mogelijk in Engeland bevindt'. Er werd zelfs rondgestrooid dat hij 'gevlucht' was. 

Bram Moszkowicz, de advocaat van Keith Bakker, deed deze geruchten natuurlijk af als prietpraat. "Hij houdt zich beschikbaar voor justitie, mocht dat nodig zijn", aldus de advocaat die zowat de enige Nederlander is die met beide voeten op de grond staat.

Bakker liet in oktober 2010 beslag leggen op de panden en bankrekeningen van zijn oude huurbaas in Amsterdam-Zuid, Eerste Steen BV. De Voorzieningenrechter had hem hiervoor de toestemming gegeven.
Naast beslaglegging eiste Bakker ook vervangende bedrijfsruimte via een kort geding.
De afkickdeskundige betichtte Eerste Steen van het achterhouden van informatie over het pand en het voorschotelen van onjuiste verhalen naar de pers, waardoor hij naar voren werd gebracht als wanbetaler.

De Nederlandse media, en zeker een krant zoals De Telegraaf, doen er dus best aan rekening te houden met de achtergronden van deze zaak en met het feit dat de beschuldigingen van 'sexueel misbruik' verre van bewezen zijn.
Men kan zich zelfs afvragen of de media-campagne niet bedoeld is om de eisen van Bakker ten opzichte van Eerste Steen BV te ontkrachten.

Ook Justitie kan misschien rekening houden met bepaalde aspecten indien zij de beschuldigingen tegen Bakker onderzoekt.

Zo nam Nederland enkele tijd geleden met belangstelling kennis van het Groenboek over het vermoeden van onschuld dat eind april 2006 door de Europese Commissie werd uitgebracht.

De Nederlandse regering staat in beginsel positief tegenover de aandacht van de Europese Unie voor de fundamentele rechten in het strafproces.
Om meerdere reden is zij echter niet overtuigd van de wenselijkheid van een regeling inzake het vermoeden van onschuld in Europees verband.

Het vermoeden van onschuld is een grondrecht, dat is neergelegd in het Europees Verdrag tot bescherming van de rechten van de mens en de fundamentele vrijheden (EVRM) en het Handvest van de grondrechten van de Europese Unie.

http://news.bbc.co.uk/2/hi/technology/7746471.stm

Commentaren

Keith Bakker legt beslag op panden Amsterdamse huisbaas

AMSTERDAM - Keith Bakker heeft beslag laten leggen op de panden en bankrekeningen van zijn oude huurbaas in Amsterdam-Zuid, Eerste Steen BV. De Voorzieningenrechter heeft hier vrijdag toestemming voor gegeven. Bakker huurde een pand van het vastgoedbedrijf waarin hij zijn afkickkliniek huisvestte, maar werd in september op straat gezet, volgens Eerst Steen omdat deze een enorme huurachterstand had opgebouwd.

Bakker beweert dat hij het pand uit moest omdat er in het pand geen bedrijf mocht zitten, zonder dat hij hiervan op de hoogte was. Hierdoor zegt hij schade te hebben die in de tonnen loopt. De afkickdeskundige beticht Eerste Steen van het achterhouden van informatie over het pand en het voorschotelen van onjuiste verhalen naar de pers, waardoor Bakker naar voren wordt gebracht als wanbetaler. Naast beslaglegging eist Bakker ook vervangende bedrijfsruimte via een kort geding. (HET PAROOL 15-10-10)

http://www.parool.nl/parool/nl/4/AMSTERDAM/article/detail/1033463/2010/10/15/Keith-Bakker-legt-beslag-op-panden-Amsterdamse-huisbaas.dhtml

Gepost door: Yves | 29-12-10

Meer dan 30 bladzijden op Google verwijzen naar artikels inzake het vermeende misbruik van Keith Bakker.
Wie beschuldigd wordt, is reeds op voorhand veroordeeld.

Gepost door: Yves | 29-12-10

De commentaren zijn gesloten.