02-01-10

Nederlands buitenlandse politiek: Venezuela


VerhagenVerhagen (CDA): “Nederland streeft naar goede betrekkingen met Venezuela “

1 januari 2010

Nadat kamerlid Harry van Bommel (SP) de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen om opheldering vroeg over Amerikaanse spionagevluchten boven Venezuela vanuit de Nederlandse Antillen, wil Minister Verhagen dat de Venezolaanse ambassadeur volgende week opnieuw tekst en uitleg komt geven over de uitlatingen van Chavez.

De ambassadeur werd twee weken geleden ook al door Verhagen op het matje geroepen, nadat de Venezolaanse president Nederland er op de klimaattop in Kopenhagen van beschuldigde spionagevluchten door Amerika mogelijk te maken vanaf de Antilliaanse vliegvelden Hato en Reina Beatrix.

,,De aantijgingen zijn onjuist en ongefundeerd. Nederland laat zijn grondgebied niet gebruiken voor agressie en streeft goede betrekkingen na met Venezuela,'' aldus Verhagen.

De Nederlandse Minister heeft er volgens zijn ministerie op gewezen dat de Amerikaanse militairen die er zijn, zich richten op de 'bestrijding van drugssmokkel'.
De Verenigde Staten hebben met de 'bestrijding van de drugssmokkel' al geruime tijd een voet in huis in Colombia dat zich zou opmaken voor een oorlog tegen buurland Venezuela.

Op 31.1.2008 liet Verhagen weten dat hij de vergunningaanvragen voor nieuwe wapentransacties aan Venezuela ,,terughoudend tegemoet zou treden''.

Hij deelde dat mede tijdens een Kamerdebat over het wapenexportbeleid met de vaste commissie voor Economische Zaken, de vaste commissie voor Buitenlandse Zaken en staatssecretaris Frans Heemskerk van Economische Zaken (PvdA).

Verhagen die, zoals de Verenigde Staten, 'kritisch staat tegenover de rol die Venezuela speelt in de regio', zei wel dat hij zich wilde houden aan de vergunningen die zijn voorganger Ben Bot voor wapenexport naar Venezuela heeft afgegeven.

Venezuela was in 2006 na Indonesië (278 miljoen euro) de grootste wapenexportbestemming met 196 miljoen euro.

 Bronnen:
http://www.trouw.nl/
http://zaplog.nl/zaplog/article/verhagen_nederland_streeft_naar_goede_berekkingen_met_venezuela/

Commentaren

Bij de maximefoto ontbreken de verplichte credits
De eenvoudigste manier om naamsvermelding te doen is een tekstuele vermelding onder of naast de foto.
Linken is overigens ook niet genoeg als naamsvermelding. De naam moet er echt zichtbaar bij. De wet eist niet alleen dat je de bron noemt maar ook expliciet de naam.
-----------------------------------------------------------------

Het is bij foto’s uit online bronnen netjes om te linken naar deze bron, zodat mensen het origineel kunnen bekijken en de fotograaf kunnen benaderen.
http://ictrecht.nl/auteursrecht/hoe-geef-ik-een-fotograaf-naamsvermelding/
geen naamsvermelding doet afbreuk aan het kwaliteitsimago van een krant-website.maar vooral aan de medewerkers.

Gepost door: Roel Wijnants | 16-02-12

De commentaren zijn gesloten.