27-09-09

'Terrorismebestrijding' Nederland


‘Terrorismebestrijding’

By Jan Boeykens

Cottyn265‘Opsporingsorganisaties en veiligheidsdiensten steeds meer mogelijkheden om gegevens van burgers te vorderen, onderzoeken en vergelijken’

Sinds de aanslagen van 11 september 2001 en ‘latere bedreigingen van de rechtsstaat’ wordt er in Nederland een hoge prioriteit aan de bestrijding van terrorisme gegeven. De budgetten van de AIVD (de Nederlandse binnenlandse veiligheidsdienst die zich bezig houdt met de bescherming van de Staat) worden verhoogd, er wordt een wetgeving ontwikkeld waardoor meer gedragingen strafbaar worden en de politie en inlichtingen- en veiligheidsdiensten krijgen meer bevoegdheden toebedeeld.

Voor het inzetten van een aantal bevoegdheden is het niet langer nodig dat er een verdenking tegen iemand is, een « aanwijzing » is voldoende. Ook hebben opsporingsorganisaties en veiligheidsdiensten steeds meer mogelijkheden om gegevens van burgers te vorderen, onderzoeken en vergelijken.

Bron: http://www.ejure.nl/

Commentaren

Vingerafdrukken
Wordt de Nederlander door de Nederlandse autoriteiten als een potentiële crimineel of terrorist beschouwd ?

-----

Waarom wil Nederland zo graag alle vingerafdrukken in een centrale database?

Sinds vorige week is de eerste Nederlandse rechtszaak tegen de Nederlandse staat wegens de opslag van vingerafdrukken een feit. Initiatiefnemer van deze landmark case is de stichting Privacy First, juridisch bijgestaan door het gerenommeerde advocatenkantoor SOLV. Privacy First heeft op haar website een lezersvraag gepubliceerd die op Zaplog/Zapruder niet zou misstaan, dus herhaal ik hem hier:

Vraag aan de lezer
"Onze advocaat mr. Alberdingk Thijm zegt: "Er is in Europa geen enkel ander land dat vingerafdrukken van zijn burgers in een centrale databank stopt."
Wij nodigen alle journalisten en iedere burger uit om als een detective te gaan uitzoeken waarom Nederland wél en anderen niet."

Wie het weet, mag het zeggen...

15 dec 2009 - 538x bekeken, 18 reacties

LINK:

Gepost door: Morkhoven | 16-12-09

De commentaren zijn gesloten.