16-05-09

Belgische politici verdragen geen kritiek van de Nederlandse pers


chezMarcel-pospital 016De Belgische politici hebben de gewoonte dat de pers naar hun pijpen danst. Nederlandse journalisten zijn echter kritischer ingesteld dan hun Belgische collega's en dat brengt problemen met zich mee.

Het is trouwens algemeen geweten dat Guy Verhofstadt onmiddellijk naar de redactie van een krant of TV-zender belde van zodra er iets was dat hem niet aanstond terwijl de man van Annemie Neyts nogal hecht verbonden is aan de Roularta media groep.

------

Annemie Neyts stoot Nederlandse pers voor het hoofd 12/5/2009 - Europarlementslid Annemie Neyts (Open VLD) heeft de Nederlandse pers voor het hoofd gestoten tijdens de voorstelling van het nieuwe boek van collega Guy Verhofstadt. Na een kritische opmerking van een Nederlandse journalist, maakte ze een pijnlijke verwijzing naar het drama op Koninginnedag.

Tijdens de voorstelling van 'Een weg uit de crisis' in het Europees Parlement, maakte een Nederlandse journalist een opmerking over de kritiek van de Nederlandse politicus Jan Marijnissen (SP) op Guy Verhofstadt. Die had op zijn website geschreven dat de voormalige premier een puinhoop had achtergelaten in België.

Verontwaardigd

Hierop reageerde Verhofstadt dat Marijnissen wel een geschiedenisles in de Belgische politiek kon gebruiken. Annemie Neyts voegde daaraan toe dat Nederland vanwege "de recente gebeurtenissen" maar beter niet kon oordelen over de Belgische politiek, waarmee ze verwees naar het drama in Apeldoorn op Koninginnedag.

De Nederlandse journalisten reageerden verontwaardigd op de opmerking. Neyts die haar fout snel inzag, bood na de persconferentie persoonlijk haar excuses aan. "Dit had ik niet mogen zeggen", aldus Neyts.

Bron: http://www.hbvl.be/nieuws/binnenland/aid830776/annemie-neyts-stoot-nederlandse-pers-voor-het-hoofd.aspx

15:10 Gepost door JaapjeJaap in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: belgische politici nederlandse pers |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.