28-01-08

De 'film' van Wilders is niet meer dan een belachelijk videoclipje


hauer_42577hADIBI.top-img-210108-104.onlineBildGaat Dibi met de steun van Rutger Hauer een echte film maken of krijgen we een videoclipje te zien waarmee we, in tegenstelling tot het belachelijke videoclipje dat Wilders wil maken en waarvan de Nederlandse pers al wekenlang wakker ligt, eens hartelijk kunnen lachen ?


Hauer wil helpen bij islamfilm Dibi

ROTTERDAM - Filmicoon Rutger Hauer staat niet onwelwillend tegenover het idee om Groen Links-Kamerlid Tofik Dibi te adviseren bij het maken van diens film over de islam.

„Als Dibi een heel goed idee heeft, waarom zou ik hem dan niet adviseren?’’ zegt Hauer. ,,Ik heb gezegd dat hij me kan bellen. Dan zie ik wel of ik er iets mee doe,’’ aldus Hauer.

Het Groen Links-Kamerlid gaf eerder aan dat hij een ‘harde en confronterende’ film wil maken, waarin hij wil laten zien dat ‘moslims en niet-moslims met elkaar verder moeten’. „Wilders liet zaterdag in De Telegraaf weten dat zijn film pas in maart klaar is. In de film zal Wilders een koran laten zien die open wordt geslagen waarna schokkende beelden worden getoond zoals een onthoofding in Irak, een steniging in Iran en een executie in SaoediArabië.

Algemeen Dagblad, zondag 27 januari 2008

http://www.ad.nl/binnenland/article2002901.ece

14:03 Gepost door JaapjeJaap in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: wilders |  Facebook |

27-01-08

Nederlanders worden gek


Guantanamolarge_306706De anders zo nuchtere Nederlanders worden blijkbaar zot gemaakt door Wilders en consoorten.

Dat geldt ook voor de Nederlandse staatssecretaris Ahmed Aboutaleb (PvdA). Hij heeft het over de 'enorme angst voor moslims', 'bommen in de wasruimtes van moskeeën', 'moslims die zichzelf opblazen omdat ze de koran niet goed begrepen hebben' en 'moslims die wegens hun hoofddoekjes geen werk vinden en bij hem niet hoeven aan te kloppen voor een uitkering'.

Straks komt Aboutaleb ons nog vertellen dat Nederland speciale kampen moet bouwen voor iederéén die 'verdacht wordt van terreur'. Het is bijna om bang van te worden...

---------------

'Moslims moeten angst erkennen'

AMSTERDAM - "Er is angst voor moslims in dit land en er rust een taak op de schouders van moslims daar iets aan te doen."

Dat zei staatssecretaris Ahmed Aboutaleb (PvdA) in Breda tijdens een werkbezoek.

"Zoek contact, open uw moskeeën en laat zien dat in die ruimten daarachter wasruimten zijn en dat daar geen bommen worden gemaakt. We moeten elkaar vasthouden!", zo citeert BN De Stem de politicus.

"Het is van belang dat migranten zich afvragen waar die haat vandaan komt. Als je nagaat dat er in de wereld een paar idioten zijn die zichzelf opblazen, dan moet je concluderen dat die de koran niet goed begrepen hebben. Maar gevolg is wel dat er een enorme angst bestaat voor moslims", aldus Aboutaleb in de regionale krant.

Aboutaleb over hoofddoekjes: "Als dat tot gevolg heeft dat u geen baan kunt vinden, accepteer dan de consequenties. Dan hebt u dus geen inkomen. Als u van vijf hoog naar beneden springt, weet u ook dat dat gevolgen heeft."

En vervolgde tegen de aanwezige moslims: "Als u niet kúnt werken, dan mag u mij aanspreken, maar u moet mij niet alléén aanspreken op een goede uitkering. Ik weiger mensen met hun 21ste met pensioen te sturen."

De Telegraaf, zo 27 jan 2008

http://www.telegraaf.nl/binnenland/3135681/__Moslims_moet...

21:03 Gepost door JaapjeJaap in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

26-01-08

'Terreurverdachten'


Guantanamolarge_306706VVD en CDA spreken voortdurend over 'terreur' omdat zij de 'terreurwet' nog verder willen verruimen en zij een 'noodwet' willen waardoor 'potentiële terroristen' (dus ook activisten en vakbondsmilitanten als het moet) zonder vorm van proces langdurig vastgezet kunnen worden...

---------------

"VN en Europa plaatsen terreurverdachten willekeurig op lijst"

De gronden waarop de Verenigde Naties en de Europese Unie personen en groepen die zij verdenken van banden met terrorisme op hun zwarte lijst plaatsen zijn willekeurig en ondemocratisch. Dat hebben parlementariërs uit de 47 lidstaten van de Raad van Europa vandaag gezegd. Zij drongen er bij de twee landenorganisaties op aan de regels zo te veranderen, dat de betrokkenen bezwaar kunnen maken en compensatie kunnen vragen als hun burgerrechten blijken te zijn geschonden.

Volgens de 315 leden tellende parlementaire assemblee van de Raad van Europa zijn van 370 personen de banktegoeden geblokkeerd omdat ze op de zwarte lijst van de VN-Veiligheidsraad staan en prijken er nog eens zestig namen op de lijst van de EU.

Sommige van de betrokkenen zijn slechts op basis van een verdenking op de lijst terechtgekomen en kunnen zich daar niet tegen verdedigen of stappen zetten om van de lijst te worden afgevoerd, zei de assemblee, die viermaal per jaar bijeenkomt om mensenrechtenkwesties en sociale en politieke ontwikkelingen in Europa te bespreken.

"Het is ontoelaatbaar dat mensen jaren op de lijst blijven staan, terwijl zelfs justitie niets tegen hen heeft kunnen vinden", zei de assemblee in een motie die werd opgesteld door de Zwitserse senator Dick Marty. "De assemblee vindt dat de normen die thans worden gehanteerd de fundamentele principes van mensenrechten en gerechtigheid schenden."

Pas sinds april worden personen en groepen die op de terreurlijst van de Europese Unie worden geplaatst, van dat feit in kennis gesteld en wordt hun desgevraagd meegedeeld op welke gronden dat is gebeurd. Maar van enige beroepsmogelijkheid is geen sprake.

De Raad van Europa kan niets afdwingen, maar lidstaten slechts dringend adviseren door de raad geconstateerde misstanden recht te zetten. (novum/ap/ka)

De Morgen, 23/01/08 18u28

http://www.demorgen.be/dm/nl/990/Buitenland/article/detai...

11:40 Gepost door JaapjeJaap in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

25-01-08

Irene Khan


Irene Khan, secretaris-generaal van Amnesty International

KHAN-Irene.prevIrene Khan, secretaris-generaal van Amnesty International, hield donderdagmiddag, 24.1.2008, in de Beurs van Berlage in Amsterdam de jaarlijkse ”Nooit Meer Auschwitz”-lezing.

Zij deed daar ondermeer de volgende uitspraken:

- „Identiteit is meer dan godsdienst. Wie alleen mijn geloof ziet, heeft geen oog voor de andere kanten van mijn identiteit. Ik ben niet alleen moslim, maar ook vrouw, moeder, mensenrechtenactivist, advocaat, Bengaal, staatsburger van Bangladesh, inwoner van Londen, fervent lezer van wereldliteratuur, liefhebber van de Franse keuken en het Engels theater - en ik kan uitstekend jam maken.”

- „Wie oog heeft voor de verschillende kanten van iemands identiteit, kan beter begrijpen wat de verschillen tussen mensen zijn en wat hen samenbindt. Dat is de manier waarop we angst te boven kunnen komen en hoe we kunnen zorgen voor sociale harmonie in een gebroken wereld.”

- „Vrijheid van discriminatie als een van de fundamentele principes van de mensenrechten."

- „De discriminatie van moslims komt aan de oppervlakte in restrictief asielbeleid en antiterreurwetgeving. In veel delen van Europa hebben moslimminderheden een achterstand wat betreft werk, huisvesting en onderwijs. Ze zijn slecht geïntegreerd in de Europese samenleving, en ze voelen zich gestigmatiseerd en aangevallen door antiterreurmaatregelen. Volgens statistieken van de Britse vervoerspolitie worden Aziaten vijf keer vaker aangehouden en gecontroleerd dan een blank persoon in Engeland.
Gevolg is dat veel moslims -vooral jonge mannen- in zichzelf gekeerd raken. Hun vervreemding en boosheid vergroten juist weer de angst en vooroordelen van anderen in de samenleving. Beide groepen worden minder tolerant en meer vijandig ten opzichte van elkaar. In de samenleving nemen antisemitisme, islamofobie, racisme en geweld toe.”

Reformatorisch Dagblad, 25-01-2008 12:04

http://www.refdag.nl/artikel/1330654/Identiteit+is+meer+d...

19:35 Gepost door JaapjeJaap in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

24-01-08

VVD en Wilders krijgen tegenwind


Advocaat Spong doet aangifte tegen Wilders

fotoEen aantal Nederlanders zijn de systematische provocaties en haatcampagnes van het Nederlandse VVD-kamerlid Geert Wilders tegenover de moslimgemeenschap meer dan beu. De Nederlandse strafpleiter Gerard Spong gaat Wilders aanklagen...

----------

Advocaat Gerard Spong gaat in samenwerking met dertig studenten van de Universiteit van Amsterdam aangifte doen tegen Geert Wilders.

Spong zei woensdagavond dat de aanklacht zich zal richten op het aanzetten tot haat.

''Wilders heeft gezegd dat de helft van wat in de koran staat, fascistisch is'', verduidelijkt Spong. ''We werken met elkaar hard aan de aangifte.'' Volgens Spong zal die snel worden gedaan, zeer waarschijnlijk bij de hoofdofficier van justitie in Den Haag. De strafpleiter nam een verzoek van de betrokken studenten aan om aan de aangifte mee te werken, tijdens opnames van het televisieprogramma NOVA College Tour. Dat wordt donderdag om 20.25 op Nederland 3 uitgezonden. (ANP)

© Het Parool, 24-01-2008, 09:04 uur

http://www.parool.nl/nieuws/2008/JAN/24/o3.html

15:43 Gepost door JaapjeJaap in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

23-01-08

Knuffelbeer voor Wilders


fi3560389De volledig dolgedraaide Wilders die het in zijn jeugdjaren hard te verduren had, krijgt een knuffelbeer cadeau van de Amsterdamse moslimorganisaties...

-----------

Amsterdamse moslims knuffelen Wilders

AMSTERDAM - In tegenstelling dat wat hij waarschijnlijk verwacht, beginnen een aantal vertegenwoordigers van moslimorganisaties een knuffelactie tegen Geert Wilders. Tweede Kamerlid (PvdA) Samira Bouchibti en Esmaa Alariachi van de Meiden van Halal geven woensdagavond de aftrap na een debat over de filmplannen van de PVV-politicus.

De initiatiefnemers, Marokko.nl en Academica Islamica, overhandigen Bouchibti een knuffelbeer en een 'Wilders-vriendelijke' Koran. Zij zal die dan vervolgens in de Tweede Kamer aan hem aanbieden. Verder kunnen mensen via internet (www.knuffelgeert) een knuffel sturen aan de politicus.

Op de website staat te lezen dat het tijd is om Wilders liefde te geven. Door zijn film over de Koran zou hij smeken om aandacht, menen de initiatiefnemers. Belangstellenden kunnen via de internetpagina een kaartje naar hem sturen.

Voorafgaand aan de actie debatteren onder anderen Mustafa Hamurcu van Milli Görüs Noord-Nederland, Mohammed Cheppih (islamdeskundige) en Mohammed Jabri (schrijver/columnist) over de uitingen en de plannen van de politicus. De bijeenkomst begint om 19.00 uur in jongerencentrum Argan in Amsterdam.

De Telegraaf, wo 23 jan 2008

http://www.telegraaf.nl/binnenland/3102859/_Moslims_knuff...

18:56 Gepost door JaapjeJaap in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Hofstadverdachten vrijgesproken van 'terrorisme'


Een overwinning voor de Nederlandse rechtstaat ?

Samirlarge_271002Terwijl iederéén recht heeft op een eerlijk proces en onschuldig blijft zolang het tegendeel niet bewezen is, pleiten VVD en CDA voor een verruiming van de 'terreurwet' en voor een noodwet waardoor 'potentiële terroristen' zonder vorm van proces langdurig vastgezet kunnen worden.

---------------

ROTTERDAM - Het Haagse gerechtshof heeft woensdag zeven veronderstelde leden van terreurnetwerk de Hofstadgroep vrijgesproken van het vormen van een terroristische organisatie. Het hof verklaarde in het geval van een van de hoofdverdachten, Jason W., dat hij zich heeft schuldig gemaakt aan vijfvoudige poging tot moord. Daarbij was volgens het hof geen sprake van een terroristisch motief.

W. gooide op 10 november 2004 handgranaten naar leden van een arrestatieteam dat hem en zijn kompaan Ismaïl A. wilde arresteren in een woning in het Haagse Laakkwartier. De rechtbank veroordeelde W. destijds tot vijftien jaar cel, in hoger beroep eiste het Openbaar Ministerie achttien jaar. Het hof legde W. vijftien jaar op.

Ismaïl A. kreeg van de rechtbank dertien jaar cel. In hoger beroep eiste het OM achttien jaar. Het hof veroordeelde hem tot vijftien maanden, want het rechtscollege achtte hem niet schuldig aan het medeplegen van de vijfvoudige moordpoging, wel aan het bezit van de handgranaten. A. kwam woensdag direct op vrije voeten.

De Telegraaf, wo 23 jan 2008

http://www.telegraaf.nl/binnenland/3103095/_Hofstadverdac...


... Het 'terrorisme' wordt in Nederland vooral bestreden met juridische maatregelen. Veel van die maatregelen worden genomen op grond van ambtsberichten van de AIVD. Deze door de geheime dienst verzamelde informatie is oncontroleerbaar. Wat gebeurt er eigenlijk als zo'n ambtsbericht niet klopt? Zembla onderzocht een aantal gevallen en zag onschuldige burgers in gevangenissen belanden.

Kassim al Ali werd in juni 2003 tijdens het tweede terroristenproces in Nederland volledig vrijgesproken. Hij werd vrijgelaten en kreeg een forse schadevergoeding voor negen maanden onterechte detentie en keert terug naar zijn tot de islam bekeerde Nederlandse vrouw. Als een jaar later het huwelijk strandt begint, volgens Al Ali, zijn ex-vrouw een haatcampagne tegen hem en gilt tegen iedereen die het wil horen dat hij wel degelijk een terrorist en bommenmaker is. Niet lang daarna verschijnt er een AIVD-ambtsbericht waarin wordt vermeld dat Al Ali volgens een betrouwbare bron nog steeds sympathie heeft voor de gewelddadige Jihad. Inmiddels zit Al Ali alweer geruime tijd gevangen. Vanuit de gevangenis zegt hij in ‘Zembla’ dat hij ervan overtuigd is dat zijn vrouw de bron is van de AIVD.

Tenslotte spreekt beroemd advocate Britta Böhler in Buitenhof haar zorgen uit over de toekomst van de Nederlandse rechtstaat. In het bijzonder spreekt ze haar verbazing uit over de reacties van zowel oppositie als pers op de arrestatie van terreurverdachten van afgelopen vrijdag. Terwijl niemand weet hoe het werkelijk zat, werden de arrestaties volop toegejuicht, enkel op basis van informatie verstrekt door de overheid. Ook stelt Böhler dat de rechters in Nederland wel eens het laatste bastion van de Nederlandse rechtstaat zouden kunnen zijn.'

http://meervrijheid.mywalhalla.net/index.html?politiestaa...

18:50 Gepost door JaapjeJaap in Algemeen | Permalink | Commentaren (33) |  Facebook |

Nederland leeft rechten kind slecht na


code enfantRotterdam, 21 jan. Nederland leeft de rechten van kinderen „onvoldoende" na. Vooral in het vreemdelingenbeleid, de gezondheidszorg en de jeugdzorg schiet de naleving van de in VN-verband vastgelegde rechten tekort.

Het ‘jaarbericht’ is vandaag aangeboden aan minister Rouvoet (Jeugd en Gezin, ChristenUnie). De onderzoekers bepleiten de aanstelling van een ‘kinderombudsman’.

De naleving van het recht op „extra bescherming” van kinderen van vluchtelingen en asielzoekers staat „ernstig onder druk”, aldus het onderzoek, waarin een panel van Nederlandse deskundigen een oordeel geeft. „Het detineren van kinderen op grond van hun verblijfsstatus is geen uitzondering. Gezinnen met kinderen worden letterlijk op straat gezet nadat hun aanvraag voor verblijf is afgewezen.” De gezondheidszorg voor ‘illegale’ kinderen laat te wensen over. „Bekend is dat ziekenhuizen en artsen noodzakelijke behandelingen voor deze kinderen weigeren.” Ook moet er onderzoek komen naar meisjesbesnijdenis.

Het aantal kinderen dat langer dan negen weken op een wachtlijst voor jeugdzorg staat, is sterk gestegen: van 425 in 2006 naar 4.000 vorig jaar. „De noodzakelijke behandeling van kinderen laat veel te wensen over." Het gaat veelal om jongeren met ernstige gedragsproblemen die behandeling nodig hebben. Er is onvoldoende adequaat geschoold personeel.”

In het jeugdstrafrecht dreigt het belang van het kind „overschaduwd” te worden door de roep om snel ingrijpen en zwaardere straffen. De onderzoeker stellen verder vast dat steeds meer kinderen slachtoffer van geweld worden.

Morgen komt een mondiaal VN-onderzoek naar kinderrechten vrij. Daaruit blijkt dat Nederland het in het algemeen „niet slecht” doet, aldus Unicef Nederland. Op de lijst van kindersterfte staat Nederland 167ste onder 194 landen.

NRC Handelsblad
21 januari 2008

http://www.nrc.nl/binnenland/article901083.ece/Nederland_...

17:00 Gepost door JaapjeJaap in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nederlands grootste filmmaker


'Wilders moet het land uit'

Tjibbe_Joustra_151563dVolgens de Nederlandse Coördinator Terrorismebestrijding Tjibbe Joustra heeft Geert Wilders hem verteld dat hij na het verschijnen van zijn Koran-film mogelijk even uit Nederland moet verdwijnen. Het is natuurlijk de vraag of men in het buitenland bereid zal zijn om Nederlands grootste filmmaker aller tijden die alleen maar bekend staat om zijn wansmakelijke videoclipjes, met open armen te ontvangen.

Dat nu juist de Nederlandse Coördinator Terrorismebestrijding met het zogezegde nieuws over Wilders naar buiten komt, zal waarschijnlijk wel geen toeval zijn. Waren de berichten over de 'terreurdreigingen' misschien onvoldoende om extra personeel en middelen voor de politie en justitie te vragen ?

-----------

AMSTERDAM - Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding Tjibbe Joustra heeft Geert Wilders verteld dat hij na het verschijnen van zijn Koran-film mogelijk even uit Nederland moet verdwijnen. Dat blijkt uit een opiniestuk van de PVV-voorman in de Volkskrant woensdag.

Wilders vraagt zich af of hij eenzelfde reactie had opgeroepen als hij een film zou maken om „het fascistoïde karakter van de Bijbel” aan te tonen in plaats van een film over de Koran. „Had de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding mij dan donderdag verteld dat het niet is uitgesloten dat ik na het verschijnen van de film naar het buitenland moet vertrekken?” vraagt hij zich vervolgens af.

wo 23 jan 2008, 08:05 | 405 reacties

http://www.telegraaf.nl/binnenland/3096407/__Wilders_moet...
http://spiegel-van-de-nederlandse-politiek.skynetblogs.be/

Foto: Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding Tjibbe Joustra

15:01 Gepost door JaapjeJaap in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

De 'terreurdreiging' in Nederland


Anti-terreur-kerstman

rfid-chipDe 'terreurdreiging' in Nederland was het tweelingsbroertje van de 'terreurdreiging' in België dat door de anti-terreur-kerstman werd afgeleverd om het Nationale Veiligheidsplan zo snel mogelijk te kunnen uitvoeren.

---------

Terrorisme-verdachten vrij

DEN HAAG - De drie mannen die op oudejaarsdag werden opgepakt wegens het voorbereiden van een terroristische aanslag komen vandaag alle drie op vrije voeten.

Volgens de rechtbank in Rotterdam zijn er te weinig 'ernstige bezwaren' om ze langer vast te houden. Het Openbaar Ministerie gaat in hoger beroep.

Het OM had de rechtbank gevraagd twee van de drie verdachten langer vast te houden om nog langer onderzoek te kunnen doen. Bij de derde verdachte, een 39-jarige Soedanees, had het OM daar zelf al vanaf gezien, omdat er te weinig bewijs tegen hem was.

De drie werden 31 december in Rotterdam gearresteerd door de zwaar bewapende Dienst Speciale Interventies (DSI). Dat gebeurde na een tip van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) dat het drietal een 'gewelddadige actie' zou voorbereiden, die mogelijk al op korte termijn zou plaatsvinden. Rekening werd gehouden met een aanslag tijdens de jaarwisseling.

Micha Jonge Vos, advocaat van de jongste verdachte, een 31-jarige man met zowel een Nederlands als Marokkaans paspoort, reageert opgelucht op het besluit van de rechtbank. ''We moeten ons in dit land niet te veel laten leiden door angstgevoelens. Soms moet je ook concluderen dat er gewoon niks is.''

Rigo van Riet, advocate van de 32-jarige verdachte: ''Ik snap dat je een telefoontje van de AIVD niet zomaar kunt negeren. Maar je kunt niet iemand oneindig blijven vasthouden. Dat zou levensgevaarlijk zijn voor ons allemaal.''

Uit politieonderzoek blijkt volgens het OM dat de verdachten 'een ontploffing met terroristisch oogmerk' beraamden. Tijdens huiszoekingen bij de verdachten werden weliswaar geen wapens of explosieven gevonden, maar wel aanwijzingen dat één van hen op zoek was naar materialen om explosieven te maken. Ook werden documenten en gegevensdragers in beslag genomen.

© Het Parool, 17-01-2008, 12:00 uur
http://www.parool.nl/nieuws/2008/JAN/17/bin3.html

14:58 Gepost door JaapjeJaap in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Wilders op Nederlandse carnavalsfeesten


wilders_151384d6.95 Euro. Dat is heel wat goedkoper dan wat Wilders elke maand aan zijn haar besteedt...


Wilderspruik als carnavalstenue

TILBURG -  Het carnavalsfeest is weer een outfit rijker in de categorie 'politici': de Wilderspruik, een blonde pruik met weelderige uitgroei aan de zijkanten. Voor 6,95 euro kunnen carnavalsvierders zich uitdossen als de PVV-leider. Feestwinkel de Feestspecialist in Tilburg verkoopt de pruik.

Echt storm loopt het nog niet, zei bedrijfsleidster Wiesje Goossens dinsdag. „Ik heb er een stuk of tien verkocht. Maar de meeste mensen kopen hun carnavalsoutfit pas een week van tevoren, dus dat zullen er nog wel meer worden.”

De Telegraaf, di 22 jan 2008

- http://www.telegraaf.nl/binnenland/3090594/_Wilderspruik_...

- http://www.google.be/search?num=50&hl=fr&q=Geert+wilders+...
- http://groups.msn.com/ArabischEuropeseLiga/

Foto: Folat BV

14:52 Gepost door JaapjeJaap in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Wilders preekt alleen maar onverdraagzaamheid


Nederlandse moskeeën zetten deuren open

theeRIJSWIJK -  Op de dag dat de (zogezegde) Koranfilm van Geert Wilders uitkomt, zetten alle Marokkaanse moskeeën van Nederland de deuren wagenwijd open voor iedereen, vooral voor autochtonen. Dat heeft woordvoerder Brahim Bourzik maandag namens het Landelijk Beraad Marokkanen (LBM) gezegd.

„Of op de dag zelf, of anders de dag erna.” Ook willen de Marokkaanse organisaties samen met andere moslim- en niet moslimorganisaties een manifestatie organiseren, vlak na het uitkomen van de film.

Dat zijn een paar van de uitkomsten van een bijeenkomst van 225 vertegenwoordigers van de Marokkaanse gemeenschap uit heel Nederland, die zondag bijeen zijn gekomen. Het LBM geeft donderdag 24 januari een persconferentie om een toelichting op de plannen te geven.

De Marokkaanse gemeenschap wil vooral oproepen tot kalmte. „Wij laten ons niet gekmaken door de heer Wilders”, zegt Bourzik. „We wachten af wat voor film het wordt, maar hem kennende zetten we het draaiboek in gang.” Volgens de woordvoerder wil de Marokkaanse gemeenschap aan de politiek laten zien dat zij niet stilstaan in de hoop dat het overwaait. „We vinden dat de politiek ook kleur moet bekennen.”

De Marokkanen zijn er vooral op uit de boel bij elkaar te houden, zegt de woordvoerder. „We willen niet dat er vlaggen in brand worden gestoken, dan zou Wilders aan de champagne gaan. Wij hebben hem liever aan de Marokkaanse thee.”

De Telegraaf, ma 21 jan 2008, 15:44

- http://www.telegraaf.nl/binnenland/3083811/_Moskeeen_zetten_deuren_open__.html?p=2,1
- http://www.google.be/search?num=50&hl=fr&q=Geert+wilders+...
- http://groups.msn.com/ArabischEuropeseLiga/

14:44 Gepost door JaapjeJaap in Algemeen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Boskabouter Geert Wilders


Boskabouter Geert Wilders zaait terreur

- http://www.google.be/search?num=50&hl=fr&q=Geert+wilders+...
- http://groups.msn.com/ArabischEuropeseLiga/

14:37 Gepost door JaapjeJaap in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

22-01-08

Geert Wilders - Film


'Film' van Wilders dreigt een flop te worden

imagesDe 'film' waarover Wilders het heeft, is eigenlijk niets meer dan een onsmakelijk videoclipje dat hij op YouTube wil plaatsen...

-----------------

Wilders: hype rond Koranfilm ’gekkenwerk’

DEN HAAG - Geert Wilders vindt de enorme aandacht voor de Koranfilm die hij maakt ’gekkenwerk’. ,,Laten we geen paniek veroorzaken nog voordat er één minuut is uitgezonden.’’

Dat zei de PVV-politicus dinsdag in de wandelgangen van het Tweede Kamergebouw. Wilders uitte zijn onbegrip voor de zorgen die het kabinet, burgemeesters en vertegenwoordigers van de moslimgemeenschap bij voorbaat uitspreken over de film. Dat premier Jan Peter Balkenende al spreekt van een crisissituatie, kan er bij de PVV-leider niet in. Hij bekritiseerde ook de omvangrijke media-aandacht voor het onderwerp.

,,Ik zou zeggen: Wacht eerst rustig de film af. Daarna kunnen we het er nog lang genoeg over hebben,’’ aldus Wilders. Hij zei nog altijd aan zijn productie te werken en gesprekken te voeren met media die de film mogelijk willen uitzenden.

De film waar Wilders aan werkt, moet zijn opvatting uitbeelden dat de Koran een fascistisch boek is dat nog altijd aanzet tot geweld. Het kabinet bereidt zich al enige tijd voor op de heftige reacties die de film mogelijk teweegbrengt in binnen- en buitenland. Ook de politie en gemeenten treffen de nodige maatregelen om de commotie te beperken. Voor moslims is de Koran een heilig boek. (ANP)

Algemeen Dagblad, dinsdag 22 januari 2008

- http://www.ad.nl/binnenland/article1988207.ece
- http://www.telegraaf.nl/binnenland/3090594/_Wilderspruik_...
- http://www.google.be/search?num=50&hl=fr&q=Geert+wilders+...
- http://groups.msn.com/ArabischEuropeseLiga/

18:32 Gepost door JaapjeJaap in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |