24-01-08

VVD en Wilders krijgen tegenwind


Advocaat Spong doet aangifte tegen Wilders

fotoEen aantal Nederlanders zijn de systematische provocaties en haatcampagnes van het Nederlandse VVD-kamerlid Geert Wilders tegenover de moslimgemeenschap meer dan beu. De Nederlandse strafpleiter Gerard Spong gaat Wilders aanklagen...

----------

Advocaat Gerard Spong gaat in samenwerking met dertig studenten van de Universiteit van Amsterdam aangifte doen tegen Geert Wilders.

Spong zei woensdagavond dat de aanklacht zich zal richten op het aanzetten tot haat.

''Wilders heeft gezegd dat de helft van wat in de koran staat, fascistisch is'', verduidelijkt Spong. ''We werken met elkaar hard aan de aangifte.'' Volgens Spong zal die snel worden gedaan, zeer waarschijnlijk bij de hoofdofficier van justitie in Den Haag. De strafpleiter nam een verzoek van de betrokken studenten aan om aan de aangifte mee te werken, tijdens opnames van het televisieprogramma NOVA College Tour. Dat wordt donderdag om 20.25 op Nederland 3 uitgezonden. (ANP)

© Het Parool, 24-01-2008, 09:04 uur

http://www.parool.nl/nieuws/2008/JAN/24/o3.html

15:43 Gepost door JaapjeJaap in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Marokkaanse organisaties Marokkanen willen dat justitie Wilders vervolgt

DEN HAAG (ANP) – Marokkaanse organisaties in Nederland willen dat het Openbaar Ministerie (OM) PVV–leider Geert Wilders vervolgt voor discriminatie van moslims. Weigert justitie dat, dan stappen ze naar de rechter om het OM ertoe te bewegen alsnog strafvervolging in te stellen.

Dat heeft voorzitter Mohamed Rabbae van het Landelijk Beraad Marokkanen (LBM) donderdag aangekondigd, mede naar aanleiding van de Koranfilm die Wilders maakt. Volgens Rabbae treuzelt en aarzelt het OM bij de vele aangiften tegen Wilders en bestaat er een soort vrees om tegen hem in actie te komen. „Wij willen dat forceren", zei het vroegere Tweede Kamerlid van GroenLinks.

Vorig jaar kreeg het OM ruim veertig aangiften binnen tegen Wilders nadat het Kamerlid had opgeroepen de Koran te verbieden. Justitie heeft nog niet laten weten of de aangiften tot vervolging leiden.

Volgens het LBM, dat tweehonderd organisaties zegt te vertegenwoordigen, bedrijft Wilders een „racistische politiek" door moslims voortdurend te beledigen en te discrimineren. „Wilders is een islamracist. Zijn uitspraken zijn niet gericht op een ras, maar op een godsdienst en een bevolkingsgroep", zei Rabbae. Hij wil weten waarom leden van de Centrumdemocraten destijds wel zijn veroordeeld voor hun uitspraken, terwijl PVV’ers met soms veel verder gaande uitlatingen tot dusver niet zijn geraakt.

De Marokkaanse organisaties ontvouwden verder hun plannen om de effecten van de Koranfilm te „neutraliseren". Zo doen ze een beroep op alle moslims die zich door de film geschoffeerd voelen, te laten zien dat ze kunnen incasseren en dat ze zich „niet gek laten maken door een gek". Als de film beledigend en discriminerend is, zouden alle moslims bovendien naar de politie moeten stappen om massaal aangifte te doen.

Het LBM roept ambassades van Arabische landen en de Organisatie van de Islamitische Conferentie, die 57 moslimlanden verenigt, op Nederland niet te boycotten. „Nederland is niet alleen het land van Wilders, maar ook van moslims. Elke maatregel tegen Nederland, treft ons ook", aldus Rabbae. Hij zal de Iraanse ambassadeur deze week vragen om de diplomatieke banden met Nederland niet te verbreken.

24-01-2008 13:45

http://www.refdag.nl/artikel/1330487/Marokkanen+willen+dat+justitie+Wilders+vervolgt.html

---------------------

Marokkanen willen vervolging Wilders

DEN HAAG- Marokkaanse organisaties in Nederland willen dat het Openbaar Ministerie (OM) PVV-leider Geert Wilders vervolgt voor discriminatie van moslims. Weigert justitie dat, dan stappen ze naar de rechter om het OM ertoe te bewegen alsnog strafvervolging in te stellen.

Dat heeft voorzitter Mohamed Rabbae van het Landelijk Beraad Marokkanen (LBM) donderdag aangekondigd. Volgens hem treuzelt en aarzelt het OM bij de vele aangiften tegen Wilders en bestaat er een soort vrees om tegen hem in actie te komen.

,,Wij willen dat forceren,’’ zei Rabbae. Vorig jaar kreeg het OM ruim veertig aangiften binnen tegen Wilders nadat het Kamerlid had opgeroepen de Koran te verbieden. Justitie heeft nog niet laten weten of de aangiften tot vervolging leiden. (ANP)

donderdag 24 januari 2008

http://www.ad.nl/binnenland/article1994162.ece

---------------------

Marokkanen willen dat justitie Wilders vervolgt (ANP)

DEN HAAG - Marokkaanse organisaties in Nederland willen dat het Openbaar Ministerie (OM) PVV-leider Geert Wilders vervolgt voor discriminatie van moslims. Weigert justitie dat, dan stappen ze naar de rechter om het OM ertoe te bewegen alsnog strafvervolging in te stellen.

Dat heeft voorzitter Mohamed Rabbae van het Landelijk Beraad Marokkanen (LBM) donderdag aangekondigd, mede naar aanleiding van de Koranfilm die Wilders maakt. Volgens Rabbae treuzelt en aarzelt het OM bij de vele aangiften tegen Wilders en bestaat er een soort vrees om tegen hem in actie te komen. ‘Wij willen dat forceren’, zei het vroegere Tweede Kamerlid van GroenLinks.

Vorig jaar kreeg het OM ruim veertig aangiften binnen tegen Wilders nadat het Kamerlid had opgeroepen de Koran te verbieden. Justitie heeft nog niet laten weten of de aangiften tot vervolging leiden.

Volgens het LBM, dat tweehonderd organisaties zegt te vertegenwoordigen, bedrijft Wilders een ‘racistische politiek’ door moslims voortdurend te beledigen en te discrimineren. ‘Wilders is een islamracist. Zijn uitspraken zijn niet gericht op een ras, maar op een godsdienst en een bevolkingsgroep’, zei Rabbae. Hij wil weten waarom leden van de Centrumdemocraten destijds wel zijn veroordeeld voor hun uitspraken, terwijl PVV'ers met soms veel verder gaande uitlatingen tot dusver niet zijn geraakt.

De Marokkaanse organisaties ontvouwden verder hun plannen om de effecten van de Koranfilm te ‘neutraliseren’. Zo doen ze een beroep op alle moslims die zich door de film geschoffeerd voelen, te laten zien dat ze kunnen incasseren en dat ze zich ‘niet gek laten maken door een gek’. Als de film beledigend en discriminerend is, zouden alle moslims bovendien naar de politie moeten stappen om massaal aangifte te doen.

Het LBM roept ambassades van Arabische landen en de Organisatie van de Islamitische Conferentie, die 57 moslimlanden verenigt, op Nederland niet te boycotten. ‘Nederland is niet alleen het land van Wilders, maar ook van moslims. Elke maatregel tegen Nederland, treft ons ook’, aldus Rabbae. Hij zal de Iraanse ambassadeur deze week vragen om de diplomatieke banden met Nederland niet te verbreken.

24 januari 2008 13:51

http://www.volkskrant.nl/binnenland/article497934.ece/Marokkanen_willen_dat_justitie_Wilders_vervolgt

Gepost door: JaapjeJaap | 24-01-08

Filmpjes... Het filmpje over het 'doodschieten' van Wilders is al even belachelijk als het filmpje dat Wilders over de koran zou willen maken. Ik begrijp niet waarom de Nederlandse pers er zoveel woorden aan vuil maakt. Heeft Nederland dan zo weinig te bieden ?

----------

Wilders ’doodgeschoten’ op YouTube (ANP)

RIJSWIJK - Op YouTube heeft vrijdag een filmpje gestaan waarin Geert Wilders, afgebeeld op een poster, met vijf pistoolschoten wordt doorboord. RIJSWIJK - Op YouTube heeft vrijdag een filmpje gestaan waarin Geert Wilders, afgebeeld op een poster, met vijf pistoolschoten wordt doorboord. Op de poster staat de tekst Allahu Akbar (Allah is de grootste). Het filmpje is verwijderd. Het filmpje, dat 1 minuut en 12 seconden duurt, staat nog wel op GeenStijl.nl. Het is geplaatst door ’Allahu2008’.


Nederlands Dagblad
vrijdag 25 januari 2008 14:50

http://www.nd.nl/Document.aspx?document=nd_artikel&id=107668

Gepost door: JaapjeJaap | 25-01-08

'Echte volksvertegenwoordiger' Volkskrant-redacteur Ron Meerhof noemt de grootste Nederlandse filmmaker aller tijden een 'echte volksvertegenwoordiger die als zodanig een stem in parlement én krant verdient'...

Gepost door: JaapjeJaap | 25-01-08

Tegenreactie Koranfilm Wilders Ook het weekblad Knack heeft het over de 'Koranfilm Wilders' alsof het een echte film betreft terwijl het om niet meer dan een wansmakelijk videoclipje gaat...

-----------

Alle Marokkaanse moskeeën in Nederland zetten hun deuren wagenwijd open op de dag dat de Koranfilm van politicus Geert Wilders van de Partij voor de Vrijheid uitkomt.

Afgelopen zondag zijn 225 vertegenwoordigers van de Marokkaanse gemeenschap uit heel Nederland bij elkaar gekomen om te praten over de Koranfilm. De bijeenkomst mondde uit in een Landelijk Beraad Marokkanen (LBM).

Een van de eerste besluiten van het LBM is de moskeeën voor iedereen te openen nadat de controversiële film van Wilders, die de Koran eerder een fascistisch boek noemde, is uitgekomen. De Marokkaanse gemeenschap wil daarmee vooral oproepen tot kalmte.

Brahim Bourzik, de woordvoerder van het LBM, zegt dat de organisatie over een draaiboek beschikt mocht de film tot grote onrust leiden.

Naast het openzetten van de moskeeën willen Marokkaanse organisaties samen met andere moslim- en niet moslimorganisaties een manifestatie organiseren vlak na het uitkomen van de film van Wilders.

Wanneer de omstreden film van Wilders te zien zal zijn, is overigens nog niet bekend.

Tegenreacties

Maandag raakte bekend dat de Marokkaanse schrijver Mohammed Jabri een comité wil oprichten dat iedereen die de islam beledigt juridisch vervolgt.

Tweede Kamerlid Tofik Dibi van zijn kant wil een of twee films maken als reactie op de Koranfilm van Wilders. Dibi zegt een verzoenende, maar confronterende film te willen maken.

Vorige week maakte de Arabisch Europese Liga (AEL) bekend een 'tegenfilm' te gaan maken als reactie op Koranfilm van Wilder.

21/01/2008

http://www.knack.be/nieuws/europa/tegenreactie-koranfilm-wilders-/site72-section25-article11873.html

Gepost door: Jeroen | 26-01-08

AMSTERDAM - De aangiftes tegen politicus Geert Wilders stapelen zich op.

De stichting Nederland Bekent Kleur is opnieuw naar het Openbaar Ministerie (OM) in Amsterdam gestapt om beklag te doen over twintig vermeende overtredingen van antidiscriminatiewetgeving door Wilders en zijn partij, de PVV.

Het gaat hoofdzakelijk om uitspraken die Wilders in interviews heeft gedaan. Dat heeft de organisatie tegen racisme dinsdag gemeld. De aangifte is een aanvulling op een eerdere aangifte die de stichting in december heeft gedaan.

Advocaat Gerard Spong maakte eind januari bekend samen met dertig studenten te werken aan een aangifte tegen Wilders wegens het aanzetten tot haat. De Marokkaanse organisaties in Nederland zeiden in dezelfde week dat het OM de PVV-leider moet vervolgen voor discriminatie.

Het OM kreeg vorig jaar tientallen aangiften tegen Wilders binnen, na zijn uitspraken over een verbod op de Koran. (ANP)

© Het Parool, 05-02-2008,

Gepost door: Raymond | 06-02-08

Wilders krijgt tegenwind - Koningin Beatrix - (archief) Wilders wil niet alleen dat koningin Beatrix uit de Nederlandse regering wordt gezet maar hoopt na zijn filmcarrière misschien ook dat hij tot Keizer der Nederlanden wordt uitgeroepen...

-----------


PVV-leider wil koningin Beatrix uit Nederlandse regering


Bij onze noorderburen heeft de kersttoespraak van koningin Beatrix de woede gewekt van PVV-leider Geert Wilders. De politicus ergerde zich aan haar toespraak en wil dat de koningin uit de regering wordt gezet.

De koningin neemt het in haar kersttoespraak op voor verscheidenheid en tolerantie en waarschuwt voor de grofheid van het woord. De toespraak is volgens Wilders "politiek" en staat "vol met multiculti-onzin".

Politieke toespraak

"De naam PVV staat er nog net niet in. Maar het is een politieke toespraak tegen ons, waarin het multiculti-ideaal wordt opgehemeld, door iemand die niet gekozen is en die ik politiek niet kan aanspreken. Ik vind dat zij als een haas de regering uit moet worden gestuurd", aldus Wilders in het blad Trouw.

De politicus wil wel dat de koningin blijft als staatshoofd dat lintjes doorknipt, maar vindt het een "onmogelijke situatie" dat de minister-president verantwoordelijk is voor de woorden van de majesteit.

Balkenende

Minister-president Jan Peter Balkenende (CDA) heeft donderdag vanaf zijn vakantieadres laten weten volledig achter de woorden van de koningin te staan.

Hij wil er zelfs graag over in debat met Geert Wilders, meldde hij. "Wilders zegt het belang van Nederland te willen verdedigen, maar breekt ondertussen datgene af wat Nederland tot Nederland maakt: ons koningshuis, onze tolerantie en de solidariteit met anderen ook over grenzen heen."

Máxima

Eerder ergerde Wilders zich ook al aan uitspraken van de koningin tijdens de presentatie van een boek over Europa en aan de speech die prinses Máxima hield over haar zoektocht naar de Nederlandse identiteit.

Wilders gaat nu zal na het kerstreces het kabinet ter verantwoording roepen. Vervolgens gaat hij in de loop van het jaar een initiatief-wetsvoorstel indienen om de grondwet te wijzigen.

Knack.be, 27/12/2007

http://www.knack.be/nieuws/europa/pvv-leider-wil-koningin-beatrix-uit-nederlandse-regering/site72-section25-article11046.html

Gepost door: JaapjeJaap | 06-02-08

De commentaren zijn gesloten.