23-01-08

Knuffelbeer voor Wilders


fi3560389De volledig dolgedraaide Wilders die het in zijn jeugdjaren hard te verduren had, krijgt een knuffelbeer cadeau van de Amsterdamse moslimorganisaties...

-----------

Amsterdamse moslims knuffelen Wilders

AMSTERDAM - In tegenstelling dat wat hij waarschijnlijk verwacht, beginnen een aantal vertegenwoordigers van moslimorganisaties een knuffelactie tegen Geert Wilders. Tweede Kamerlid (PvdA) Samira Bouchibti en Esmaa Alariachi van de Meiden van Halal geven woensdagavond de aftrap na een debat over de filmplannen van de PVV-politicus.

De initiatiefnemers, Marokko.nl en Academica Islamica, overhandigen Bouchibti een knuffelbeer en een 'Wilders-vriendelijke' Koran. Zij zal die dan vervolgens in de Tweede Kamer aan hem aanbieden. Verder kunnen mensen via internet (www.knuffelgeert) een knuffel sturen aan de politicus.

Op de website staat te lezen dat het tijd is om Wilders liefde te geven. Door zijn film over de Koran zou hij smeken om aandacht, menen de initiatiefnemers. Belangstellenden kunnen via de internetpagina een kaartje naar hem sturen.

Voorafgaand aan de actie debatteren onder anderen Mustafa Hamurcu van Milli Görüs Noord-Nederland, Mohammed Cheppih (islamdeskundige) en Mohammed Jabri (schrijver/columnist) over de uitingen en de plannen van de politicus. De bijeenkomst begint om 19.00 uur in jongerencentrum Argan in Amsterdam.

De Telegraaf, wo 23 jan 2008

http://www.telegraaf.nl/binnenland/3102859/_Moslims_knuff...

18:56 Gepost door JaapjeJaap in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

'Nederland moslimstaat' VVD en CDA die van Nederland een echte politiestaat willen maken waarbij verdachten zonder vorm van proces langdurig opgesloten kunnen worden, zijn met hun 'tegenoffensief' begonnen...

------------

AMSTERDAM - De omstreden Amsterdamse moskee El Tawheed wil ook in Nederland een islamitische staat vestigen. Dat blijkt de moskee duidelijk te hebben gemaakt aan de Amsterdamse politie na een rel over haatzaaiende literatuur.

door Joost de Haas
De Telegraaf, do 24 jan 2008

http://www.telegraaf.nl/binnenland/3106406/__Nederland_moslimstaat_maken___.html?p=2,1

Gepost door: JaapjeJaap | 24-01-08

Ismaili - PvdA stuurt Ismaili weg 'Leefbaar Rotterdam' dat de leden van de PvdA-fractie maandenlang bestookte met allerlei hatelijke mails, neemt deel aan het 'tegenoffensief' van VVD en CDA...

-------------

ROTTERDAM - De PvdA-fractie in de Rotterdamse deelgemeente Charlois heeft het in opspraak geraakte deelraadslid Bouchra Ismaili met klem gevraagd op te stappen. Ze wil doorgaan als eenvrouwsfractie, ondanks de oproep van de PvdA om dat niet te doen.

Ismaili’s positie binnen de PvdA is onhoudbaar geworden omdat zij zondag een petitie heeft ondertekend van de moslimradicale Hizb ut-Tahrir-beweging. De petitie dook op op het moment dat Ismaili al onder vuur lag wegens een haatmail die zij had verstuurd naar een Nederlandse burger.

Ze had haar partij, die zich vergevingsgezind toonde over de e-mailaffaire, niets verteld over de petitie. Het was nota bene Leefbaar Rotterdam die de PvdA tijdens een spoeddebat moest attenderen op deze tweede misstap. ,,Dat was dus de druppel’’, zegt PvdA-deelraadslid Ursul Schaap.

Ismaili zei enkele uren voordat ze uit de fractie werd gezet dat ze de petitie heeft ondertekend zonder zich te hebben verdiept in het gedachtegoed van Hizb ut-Tahrir. ,,Ik heb niet voor de beweging getekend. Ik heb alleen tegen de lastering van de islam getekend.’’

Volgens bestuurskundige Linze Schaap van de Universiteit van Tilburg had de politica beter moeten weten. ,,Als volksvertegenwoordiger moet je nu eenmaal oppassen met wat je ondertekent.’’

De PVV van Geert Wilders vindt dat Ismaili’s zetel van staatswege moet worden ontnomen vanwege haar vermeende sympathieën voor Hizb ut-Tahrir.

Algemeen Dagblad, woensdag 23 januari 2008

http://www.ad.nl/binnenland/article1992559.ece

Gepost door: JaapjeJaap | 24-01-08

Het Parool: Moslims knuffelend ten strijde tegen Wilders AMSTERDAM - Geert Wilders kan als reactie op zijn film over de koran de komende tijd een flink aantal knuffels verwachten.

Marokko Media, het communicatiebedrijf achter de website Marokko.nl, gaf woensdagavond in jongerencentrum Argan in Amsterdam het startsein van een op de politicus gerichte knuffelactie.

Esmaa Alariachi (Meiden van Halal) verstuurde als eerste via de website www.knuffelgeert.nl een digitale kaart aan Wilders. De internetpagina biedt verschillende opties. Zo is er een kaart met een afbeelding van het Tweede Kamerlid dat een knuffelbeer teder omarmt. Op een andere staat een vers uit de koran dat zegt dat je mensen die je haten alleen van mening kunt doen veranderen door aardig tegen ze te zijn.

De initiatiefnemers overhandigden bovendien een knuffelbeer en een Wildersvriendelijke koran - een met blanco pagina's - aan PvdA-Tweede Kamerlid Samira Bouchibti, met het vriendelijke verzoek of ze die bij de eerstvolgende gelegenheid kan overhandigen aan de PVV-leider en hem daarbij ook nog even stevig kan vastpakken. ''Ik ga het proberen'', beloofde ze.

''We zijn van mening dat Geert Wilders zo af en toe een flinke knuffel nodig heeft'', legde initiatiefnemer van de actie Abdelhafid Bouzidi van Marokko Media uit. ''Die man heeft liefde en genegenheid nodig. Daar is het hem in zijn jeugd aan ontbroken, dus dat willen we compenseren.''

Voorafgaand aan het officiële begin van de knuffelactie vond in een bomvolle zaal een debat plaats over de vraag hoe moslims moeten reageren op de film van Wilders. Voor de bijeenkomst waren niet alleen een flink aantal Nederlandse journalisten, maar ook twee Duitse filmploegen uitgerukt.

De meeste aanwezigen vonden dat moslims een sterk tegengeluid moeten laten horen. ''We moeten komen tot een dialoog met het electoraat van Geert Wilders om duidelijk te maken dat wij als moslims totaal niet uit zijn op een islamitisch kalifaat in Nederland. We dienen keihard te gaan werken aan onze pr'', aldus Mohammed Jabri, die met zijn stichting Mirsab het beledigen van moslims juridisch wil aanpakken.

Anderen zeiden dat het soms juist beter is beledigingen aan het adres van de islam te negeren. ''De afgelopen jaren hebben wij elk klein akkefietje groter gemaakt dan het is door er te veel aandacht aan te schenken. Er hoeft maar een file te staan, of het is de schuld van de moslims, en we gaan er nog serieus op in ook'', aldus Mustafa Hamurcu van de Turkse organisatie Milli Görüs. (ANP)

© Het Parool, 24-01-2008, 08:49 uur

http://www.parool.nl/nieuws/2008/JAN/24/o1.html

Gepost door: Jeroen | 24-01-08

De commentaren zijn gesloten.