23-01-08

Boskabouter Geert Wilders


Boskabouter Geert Wilders zaait terreur

- http://www.google.be/search?num=50&hl=fr&q=Geert+wilders+...
- http://groups.msn.com/ArabischEuropeseLiga/

14:37 Gepost door JaapjeJaap in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

YouTube YouTube wacht film Wilders af


SAN BRUNO - YouTube verbiedt niet op voorhand de anti-Koranfilm die Geert Wilders op deze videosite wil zetten. Dat heeft een woordvoerder van de website woensdag gezegd. Wel ''heeft YouTube duidelijke richtlijnen voor het materiaal''.

YouTube verdedigt ''het recht op vrije meningsuiting en dus ook het recht van iedereen om impopulaire zienswijzen te verkondigen''. De site, waar mensen privéfilmpjes op kunnen plaatsen, verbiedt echter ''haatdragende retoriek'' en het aanvallen of vernederen van mensen ''op basis van religie''.

Voorlopig wacht de site de film van Wilders af. ''Omdat mijnheer Wilders zijn film nog niet op de site heeft gezet, kunnen we op dit moment geen verder commentaar geven'', aldus de woordvoerder vanuit San Bruno in de Verenigde Staten.

Wilders heeft aangekondigd dat hij zijn film in elk geval op internet zal zetten, zowel op de website van zijn partij de PVV als op YouTube. Hij wil in de film duidelijk maken dat de Koran, het heilige geschrift voor moslims, een ''verschrikkelijk en fascistisch'' boek is dat mensen zou inspireren tot vreselijke daden.

De anti-Koranfilm moet eind deze maand klaar zijn. Het kabinet liet eind november weten bezorgd te zijn over mogelijke repercussies die de film kan hebben in binnen- en buitenland. (ANP)

© Het Parool, 08-01-2008, 12:17 uur

http://www.parool.nl/nieuws/2008/JAN/08/bin3.html

Gepost door: Jeroen | 24-01-08

YouTube YouTube waarop Nederlands grootste filmmaker, het VVD-kamerlid Geert Wilders, een idioot en haatzaaiend videoclipje over de koran wil plaatsen, heeft besloten om twee filmpjes over de mishandeling van een autistische jongen uit Arnhem te verwijderen...

------------

ARNHEM - Internetplatform YouTube heeft woensdag twee filmpjes over de mishandeling van een autistische jongen uit Arnhem van de site verwijderd.

De filmpjes riepen zeer heftige reacties op. Op YouTube is expliciet geweld, pornografie of haatdragende retoriek niet toegestaan, aldus een woordvoerder.

"Wij willen dit soort materiaal niet op YouTube hebben. Als mensen content zien die zij ongepast vinden, kunnen ze dat aangeven, waarna het beoordeeld wordt door ons team. Als de content onze voorwaarden schendt, verwijderen we het", zo stelt de woordvoerder.

Wie vaker de regels van YouTube schendt, kan ook voorgoed geweigerd worden via een blokkade van zijn internetadres.

Vier Arnhemse jongens tussen de 13 en 19 jaar kozen jarenlang een autistische jongen die bij hen in de wijk woonde als doelwit van pesterijen. Ze maakten opnames van hun daden en plaatsten die beelden op YouTube. Later haalden ze die filmpjes op twee na weer weg.

Nadat de zaak dinsdag in de openbaarheid kwam, plaatsen honderden mensen onder de twee overgebleven films niet mis te verstane bedreigingen jegens de daders. Ook circuleerden namen, een adres en telefoonnummers op de internetpagina.

De vader van het slachtoffer ontdekte de zaak in september. Hij deed aangifte, waarna de politie de vier jongens aanhield. Het Openbaar Ministerie in Arnhem neemt binnenkort een beslissing of de vier vervolgd zullen worden voor bedreiging, geweld, intimidatie, discriminatie en seksueel misbruik, zei een woordvoerster woensdag. De jongens zijn in afwachting van die eventuele strafzaak op vrije voeten.

De politie houdt in de woonwijk van het slachtoffer en zijn belagers sinds dinsdag een oogje in het zeil volgens een woordvoerster. Dat gebeurde nadat dinsdag op YouTube een oproep was geplaatst om te verzamelen voor het huis van een van de verdachten om daar de boel kort en klein te slaan.

Er is tot nu toe echter niets gebeurd. De politie onderzoekt nog of de bedreigingen op de internetsite strafrechtelijk aan te pakken zijn.

NU.nl, 23 januari 2008

http://www.nu.nl/news.jsp?n=1404366&c=50

Gepost door: Jeroen | 24-01-08

De commentaren zijn gesloten.